Västerås blir första lag till final - World Cup Women

Västerås blir första lag till final

Skrivet 28 oktober 2018 13:06Västerås vann den första semifinalen mot Skutskär med 2-1 efter mål av Linda Lohiniva och Matilda Plan. Skutskärs mål gjordes av Sanna Gustafsson på straff. En välspelad match från båda lagen med bra fart och tanke i spelet.

I första halvlek fick vi se två lag med bra tempo där Skutskär har mer tålamod i sitt spel men hittar inte riktigt rätt sista tredjedelen. Västerås skapar de farligaste chanserna och är individuellt skickliga. Båda lagen var täta i defensiven och de bjöds inte på så många klara målchanser. Halvtidsresultat, 2-0 till Västerås.

I andra halvlek märker man av att det står mycket på spel. Inte samma fina flyt i spelet utan en halvlek med mer avbrott och utvisningar. Skutskär reducerar på straff i 36:e matchminuten till 2-1. Det är jämnt in i det sista men Västerås drar det längsta strået och är nu klara för final. Sin första final i World Cup Women någonsin. Slutresultat 2-1.

Vilka som står för motståndet avgörs i nästa match då Record tar sig an Villa Lidköping.

Ni kan se matchen i efterhand på länken till StayLive in under.

Elitrapport>>

StayLive>>

Nästa nyhet: Semifinal 2: Record Irkutsk - Villa-Lidköping

Skrivet 28 oktober 2018 12:42
Strax är det dags för den andra semifinalen som kommer att spelas mellan Record Irkutsk från Ryssland och svenska Villa-Lidköping klockan 13:00. Record har så här långt vunnit samtliga sina matcher precis som Västerås som toppade den andra gruppen. Laget har även en finfin målskillnad på hela 25-2 och det visar verkligen hur bra man är som lag. Record - Sandviken 4-1 Revcord - Tranås 9-0 Recor... Läs mer

Kommentarer