På förekommen anledning - World Cup Women

På förekommen anledning

Skrivet 04 september 2018 17:29
Ändrad 04 september 2018 17:30
Det kommer då och då frågor kring ranking och gruppindelning i World Cup Women. Vi stämmer löpande av våra tankar med FIB för att leverera en turnering som bygger på de intentioner som finns från internationella bandyförbundet. Grundläggande är att de skall finnas en sportslig rättvisa.

Spelschemat bygger på att vi får ihop 12 lag och skapar 3 grupper med 4 lag i varje lag. Segraren i respektive grupp och bästa tvåan totalt (poängmålskillnad osv) bildar semifinalpar.

Rankning utgår från föregående års resultat (det enda vi har att gå på) betyder att vi inte tar hänsyn till spelare som bytt förening, slutat eller skadat sig.

Från föregående års turnering är det därför Irkutsk, Kareby, AIK, Västerås, Skutskär och Stabaek som är de sex högst rankade lagen. Om några av dessa uteblir kommer det att fyllas på underifrån. Därefter lottas lagen i grupperna. Totalt sex platser att fördela på 3 grupper så det är en lapp för varje lag och två vardera för grupp.

Ett randvillkor som av olika skäl (resor kan vara ett sådant) kan vara svårt att uppnå är att det två högst rankade lagen i respektive grupp möts sist i gruppspelet men det finns en vilja att åstadkomma även detta.

När det gäller spelschemat måste det spelas matcher på fredagen och vi börjar matcha de lag som har kortast resväg. Just nu gäller start vid lunchtid på fredagen och avslut ca 19:00 för finalmatchen på söndagen. Vi kan således inte garantera alla lag sena matchstarter på fredagen men uppmanar alla att ta ledigt på fredagen för att kunna vara beredda på spel. Förra årets spelschema är en indikation på vilka tider vi tänker planera efter. Fredagen innebar start kl 12:30 och sista match start kl 23:45.

Nästa nyhet: Nummer 9 klar

Skrivet 04 september 2018 17:09
Då har vi 9 lag anmälda till årets WCW i Ale Arena och det är AIK som efter en mycket stark säsong 2017 utmanar på nytt. Mycket glädjande för cupen. Varmt välkomna. Teamet bakom WCW Läs mer

Kommentarer